מבצע החודש, קלנדולה ושיאה, מוצרי ביופור לאקנה, פיגמנטציה ואייג'ינג, ומתכון למסיכת יופי חימר בייתית





(מאת דורית יוסף, נטורופטית)

פרח הקלנדולה, הידוע בשם "ציפורן החתול", מעביר ליופיו החיצוני גם עשיר בפעילות טיפולית צמחית.

מרפאים טבעיים משתמשים בשמן המופק מתשרית פרחי הקלנדולה כבר מאות שנים, כשהמצרים הקדמונים האמינו שהם גורמים לנו להיראות צעירים יותר. ההינדים השתמשו בפרח הקלנדולה למגוון רחב של שימושים קוסמטיים, מלבד צביעת המזון (תחליף זול לזעפרן) וצביעת הבגדים, ובברית המועצות השתמשו בו לטיפול באבעבועות רוח.

כיום הצמח משמש למגוון שימושים, בעיקר לטיפול בבעיות עור, וידוע ביכולת ריפוי, בהקלתו ובריכוך, לטיפול בדלקות, בהאצת ריפוי העור ואיחוי פציעות. השימושים כוללים: טיפול בכוויות, חתכים ופציעות. האמונה היא שהצמח נלחם ומצמצם את הזיהומים והדלקות, שנגרמים מזיהום משני לפציעה או לכוויה. לעיתים קרובות מרפאי העור משתמשים במיצוי הפרחים (אקסטרקט קלנדולה) לטיפול ישיר בכוויות או כקומפרסים. גם אני מעדיפה להשתמש במיצוי, מפני שקל להוסיפו לקרם או למשחה, בלי להפוך אותה לשומנית מידי.

כשמתבוננים בפרח הקלנדולה, הפרח לא חושף במראהו את איכותו, אך מבחינה רפואית שילוב של ויטמיני C ו-E שנמצאים בו פועל הן לשימוש חיצוני והן לטיפול פנימי, וכל זה בנוסף למגוון של כ-20 פיטוכימיקלים ונוגדי חמצון טבעיים.

על פי מומחים במרכז לטיפול בסרטן שבעיר ניו יורק בארצות הברית, לקלנדולה תכונות נוגדות דלקת ווירוסים, תכונות המטפלות בטפילים במערכת העיכול, יעילות לטיפול באיידס ומסוגלות למנוע גידולים סרטניים ואנטי בקטריאליים. לקלנדולה יתרונות רבים גם לשימוש פנימי, לטיפול בתופעת הגסטרו ומערכת עיכול רגישה.

הטיפול בקלנדולה כולל:

אקזמה

גסטריטיס

כוויות

שיעולים

הכשת נחשים ועקיצות חרקים

פצעי לחץ

אקנה

כיבים

ורידים בולטים

פריחות

דלקות עור

דלקות אוזניים

ניתן למצוא את הקלנדולה בפורמולות רבות ובצורות טיפול שונות: שמן, מיצוי נוזלי, אקסטרקט יבש. הוא צמח בטוח לשימוש ללא תגובות או תופעות לוואי, ולכן נמצא בפורמולות רבות לילדים.





שמן קלנדולה

₪58.00



שמן תשרית צמחי מפרחי קלנדולה בשמן זית. השמן ידוע כאנטיספטי ומקל במקרים של עור מגורה ואדמומי. רכיבים: שמן זית, פרחי קלנדולה. אופן השימוש: מריחה ישירה או בתערובות שונות בשילוב שמנים צמחיים ושמנים אתריים נוספים. כמות: 100 מ”ל












שילוב שמן אגוז שיאה במוצרים טבעיים

(י.ד שלוס)


כל מה שרצית לדעת על שמן אגוז שיאה אחת החוויות המהנות היא לרכוש מוצרים מן הטבע ולהנות מקשת רחבה של אפשרויות טיפוליות בעזרת המוצרים שרכשנו. עם זאת, לעיתים נחוש מפח נפש כאשר נפתח צנצנת משחה כלשהי, ונגלה שהמשחה שרכשנו גבשושית או גרגרית, שכן ציפינו למרקם קרמי, עשיר וחלק. חשוב להבין מעט בנושא משחות טבעיות אשר מורכבות מחמאה טבעית ממקור צמחי, לדוגמת חמאת שיאה, מנגו, קקאו או אחרות. השמן המופק מאגוז השיאה, לדוגמא, הוא שמן במצב צבירה מוצק בטמפרטורת החדר, ועל-כן נקרא “חמאה” – חמאת שיאה. החמאות הצמחיות מכילות חומצות שומן מגוונות וויטמינים כמו ויטמין E וויטמין A , ולכן העור שלנו אוהב אותן כל-כך. פרופיל חומצות השומן של חמאת השיאה: Oleic Acid 40%-50% Stearic Acid 35%-45% Palmitic Acid 3%-7% Linoleic Acid 3%-8% Vitamin A Vitamin E Unsaponifiable Matter Content לכל שמן, גם החמאות שבהם, נקודת רתיחה המיוחדות לו. התגבשות חמאת שיאה וחמאה צמחית ממינים שונים מתרחשת כאשר החמאה נמסה, אם בכוונה תחילה ואם בגלל תנאי מזג האוויר, ובהמשך מתקררת באיטיות. בהתחממות החמאה, חומצות השומן נמסות, ובהתקררות הן מתמצקות כל אחת בטמפרטורה שונה, והתהליך הזה הו אשר יוצר את הגבישים. זו הסיבה שלעיתים נמצא את המשחה גבשושית או גרגרית, אולם הדבר אינו משפיע על איכותה. שמן אגוז שיאה – איכויות חמאת שיאה הינה אחד השמנים המוצקים המזינים ביותר. היא מופקת מאגוז השיאה הגדל על עצי הקריטה באפריקה, שם היא משמשת למשיחת תינוקות עם לידתם, למען חיזוק והישרדות. השיאה הגיעה לאירופה בסוף המאה ה-18, אולם השימוש בחמאת השיאה ידוע עוד בימי מצרים העתיקה, בה השתמשו להגנת העור והשיער הן מהרוחות המדבריות והן מהשמש היוקדת. חמאת שיאה הינה אחד השמנים המוצקים המזינים ביותר שיש, ויעילה במיוחד בטיפול יום-יומי לעור הגוף והפנים, לשיער, מסייעת לשמר את האלסטיות הטבעית של העור, מסייעת לטיפול בנגעי עור כגון אקזמה, פסוריאזיס ופריחות כולל תפרחת חיתולים, מקלה על עור יבש וסדוק, מסייעת בטיפול בכוויות, סימני מתיחה, צלקות, זיהומים, פצעי לחץ, דוחה את תהליך הבלות של העור וכן משמשת כהגנה מנזקי רוח ושמש.





שמן אגוז שיאה

₪49.00


שמן בעל מרקם מוצק, מיוצר מאגוז השיאה שמקורו באפריקה. השמן עשיר בויטמינים E,A וF, שומר על הלחות הטבעית של העור, מרכך ומגמיש אותו. השמן מסייע במקרים של יובש, עור מוזנח, סדוק ופגוע. אופן השימוש: מריחה ישירה או בתערובות שונות בשילוב שמנים צמחיים ושמנים אתריים נוספים.

















פיגמנטציה זה אולי כתם, אבל לא כתם לכל החיים

כתמי עור הם אחת התופעות השכיחות בקהל הישראלי, ובפרט אצל נשים. הם נובעים מגורמים שונים: מחשיפה לשמש, משימוש באמצעי מניעה, מהגיל, מאקנה שחלף, מגירויים וטראומות לעור וגם משילוב של כמה גורמים יחדיו.

ביופור מזמינה אותך להכיר את ליין המוצרים המדעיים שפיתחנו במיוחד עבור בעיית הפיגמטציה ומכילים חומרים פעילים לטיפול יעיל ומותאם עבורך עורך.













האקנה הוא אחד האויבים הקשים של מצב הרוח שלנו. למעשה, אקנה קורה לא רק בגיל הנעורים, הוא יכול להתפרץ בכל גיל- בגלל סטרס ולחץ נפשי, שינויים הורמונליים, תגובה למזונות מסוימים ועוד.

איך מטפלים?

ביופור מובילה כיום את תחום הטיפול באקנה עם מגוון תכשירים פעילים, יעילים ומוכחים לטיפול בעור הבעייתי.

בהשתלמויות של ביופור משתתפות מדי שנה אלפי קוסמטיקאיות שהוכשרו לטפל בכל צורות העור הבעייתי, טיפול מבוסס-מדע, פעיל ומהיר.

אין צורך להיות מוטרדים יותר מפצעונים, מחטטים ומעור שאיננו אסתטי וחלק. יש פתרונות טובים ומוכחים.








הקוסמטיקה המדעית של ביופור, מוכיחה לנו שוב ושוב שהגיל הוא רק מספר. סדרת מוצרי האנטיאייג'ינג שפיתחה רונית שגב, ביולוגית וחוקרת העור Bsc, MA מאפשרת לנו להיראות יפות יותר, ללא זריקות או ניתוחים. רק כתוצאה משימוש עם מוצרי ביופור המכילים חומרים פעילים.












מבצע לחודש נובמבר:



עיסוי גוף עם שמן חם ואבנים חמות ב- 150 ש"ח ל- 70 דקות עיסוי.




























לייעוץ או רכישה - אנא צרו קשר

















מסיכת חימר:

מסכה היא דרך נפלאה לבצע טיפול עמוק ויסודי בבית . למעשה הוא אחד מהטיפולים החביבים, טיפול שמאפשר כמה דקות של שקט ומנוחה. האם כל אחד זקוק לטיפול מסכה שבועי? התשובה כן . לפניכם מתכון למסכת חימר.

  1. כלי זכוכית לערבוב והכנה

  2. שפדל עץ

  3. כלי 50 גרם להכיל את המסכה

חומרים דרושים לרכישה מבית טבע-


חימר ירוק או לבן (קאולין)

מים או תה צמחים

שמן קוקוס (למסיכה מזינה) או ג׳ל אלוורה (ללחותית)

שמנים אתריים: גרניום, לבנדר, עשב לימון, יסמין, מנטה (או לאקנה- עץ התה, אורגנו, טימין) אופן ההכנה :

לערבב מים וחימר למרקם של טחינה. ולהוסיף מה שצריך בהתאם לסוג העור. את המסכה מורחים על אזור הפנים, להימנע מאזור העיניים ( לאזור העיניים יש צורך בטיפול מיוחד לאזור זה) בשכבה עבה למשך 20 דקות ולשטוף במים. מומלץ להשלים עם קרם לחות מותאם.


Featured Posts