טיפוח העור לאחר המנפואזה, ולעור הבוגר, ארומותרפיה של שלוס ומבצע החודש





אחת ולתמיד: למה כולן מדברות על פילינג ומה הוא עושה לעור הפנים?

פירוש המילה פילינג הוא קילוף. ואכן, טיפולי הפילינג מבוססים על קילוף והמסה של תאי העור המתים בשכבות העור העליונות. כתוצאה מכך, העור עובר תהליך התחדשות טבעי, והשכבות שקולפו מתחלפות בתאי עור חדשים.

במרוץ השנים אנו מתבגרות. נזקי האקלים ותהליך ההזדקנות הביולוגי ניכרים על עורנו. קצב תחלופת התאים פוחת משמעותית ומופיעים על העור כתמים וקמטים. ביצוע פילינג אחת לשבוע יתרום משמעותית לתהליך חידוש העור, להסרת תאי עור מתים ולהענקת מראה חלק, אחיד, בריא וקורן.

מטופלות רבות לעיתים חוששות משילוב הפילינג בשגרת הטיפוח הביתית. הוויט פיל של HL הוא הפתרון הטוב ביותר עבורן. מדובר בפילינג עוצמתי ובטוח לשימוש ביתי המבוסס על חומצה לקטית. ה-WHITE PEEL פועל להסרת תאי עור מתים, לחידוש העור והבהרתו תוך העלאת רמת הלחות בעור באופן משמעותי.


ניתן להשיג אצלי.







טיפוח העור לאחר המנופאוזה-

מאת: רונית שגב, Bsc, MA בתקופה של הפרימנופאוזה (מעט לפני הפסקת הווסת) והמנופאוזה (הפסקת הווסת) יש שינוי בייצור ההורמונים. תופעות הלוואי של המנופאוזה נגרמות בעיקר מחוסר האיזון בין ההורמונים הנשיים (אסטרוגן ופרוגסטרון, שיצורם פוחת) לבין ההורמונים הגבריים (אנדרוגנים). בגלל שייצור ההורמונים הגבריים פוחת באופן מדורג ואיטי יותר, ישנה כמות רבה יותר מהם, באופן יחסי, בו בזמן שהאסטרוגן והפרוגסטרון צונחים. נוצר מצב בו יש להם השפעה חזקה יותר. חוסר איזון זה, למשל, יכול להשפיע על צמיחת השיער. כשרמות האסטרוגן יורדות, נשים רבות חוות עלייה בייצור האנדרוגן, המתבטאת ברמות שונות של צמיחת שיער שחור בפנים – בפרט מסביב לסנטר ובאזור השפם - מעל לשפה. לעומת זאת, השיער בראש יצמח לאט יותר, וקוטר השערה יהיה קטן יותר. ההפחתה, ולבסוף האובדן באסטרוגן ופרוגסטרון משפיעים לרעה גם על העור. מלבד הבעיות שגורמת החשיפה המצטברת לשמש, נשים בפרימנופאוזה ומנופאוזה מתאפיינות בעור דק יותר, רפוי ופחות אלסטי. יש ייצור מופחת של קולגן, ירידה בתפקוד בלוטות החלב, ועור יבש. העור גם פגיע יותר לגורמי גירוי ואלרגיה, בשל הירידה בכמות תאי מערכת החיסון בעור. בהקשר זה אציין, כי מחקרים העלו שעורן של נשים שנטלו תחליפי הורמונים (לבליעה) התאפיין ביותר אלסטיות, מוצקות ולחות מעורן של נשים שלא נטלו תחליפים כאלה. אולם, ההחלטה ליטול תחליפי הורמונים היא אינדיבידואלית ויש לקבלה תוך התייעצות עם רופא, ומתוך לקיחה בחשבון של כל הגורמים הקשורים בכך. הטיפול בעור בגיל הבוגר-

אחד המרכיבים שיש טעם להכניס לשגרת הטיפול בעור לאחר המנופאוזה הוא פיטו-אסטרוגנים. פיטו=צמחי. כלומר, אסטרוגנים ממקור צמחי. מחקרים בבני


אדם הראו כי מגוון הורמונים צמחיים משפיעים על העור לאחר המנופאוזה. למשל, איזופלבונואידים מסויה - גניסטאין וקפסיאצין, שבוססו במספר מחקרים. שיטות נוספות, שטובות לעור לפני המנופאוזה, טוב גם לאחריה: הגנה יעילה מהשמש, טיפול על פי סוג העור (לא לכל הנשים במנופאוזה יש עור יבש), כדאי לשקול שימוש בויטמין A, ולהשתמש בקרמים עדינים ועשירים בנוגדי חמצון עם נוגדי-דלקת. הפפטידים הביומימטיים הם גורם נוסף שיכול לשפר את הופעת העור הבוגר. אפשר לשקול בהתאם לצורך שימוש בחומר מבהיר, כדי להתמודד עם כתמים. אם כי יש לזכור, כי כתמי גיל - בשונה מסוגים אחרים של פיגמנטציה, אינם מגיבים למרכיבים למריחה על העור אלא לסוגים אחרים של טיפול. חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות והעור הבוגר- האם מריחת חומצות הידרוקסיות בעור לאחר מנופאוזה היא יעילה? התשובה לשאלה זאת מאד תלויה במצב העור. לנשים מסוימות (בד"כ מעל גיל 70) העור עשוי להיות כה דק עד כי הוא עלול ממש "להיקרע" עם מתיחתו או שפשופו. ההידקקות הזאת היא תוצאה של גורמים רבים אך בראש ובראשונה – תוצאה של שילוב של אבדן אסטרוגן, הזדקנות כרונולוגית ונזק מהשמש. כל אלה גורמים לתאי העור לייצר "פחות עור" , והעור המיוצר הוא פחות בריא. במונחים של הזדקנות כרונולוגית, לתאי העור יש מן מנגנון מתוכנן (כעין תוכנית ידועה-מראש) שמאט את התחדשות תאי העור, ותחלופתם, שמסתיים בבניית תאי עור מתים על פני שטח העור. מרכיב שכן יכול לשפר את יצירתם של תאים בריאים יותר הוא רטינול, או ככלל - נגזרות של ויטמין A. הן מסדירות את ייצור התאים ומגבירות את מה שהזמן מאט, ותורמות לבנייה סדירה של שכבות העור. לגבי חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות, הן מסייעות להשלת השכבה החיצונית בעור ע"י הסרת התאים המתים בעור. עבור מס` נשים בשנות ה-70, ה-80 ומעלה, עם עור מאד שברירי ועדין, הסרת תאי עור מתים עלולה להיות בעייתית. עם סוג כזה של עור, הן עשויות דווקא להזדקק לתאי העור המתים, על שטח פני העור, לזמן ממושך ככל שניתן. אולם נשים רבות אחרות, שאינן מתאפיינות בעור שברירי מהסוג הזה – תפקנה תועלת מהסרת התאים המתים. הופעת העור תשתפר, והקילוף יאפשר לתאי עור בריאים יותר לעלות אל פני העור. כמו כן תתאפשר פעולה טובה יותר של תכשירי לחות.



הזדקנות העור - מה ניתן ומה לא ניתן לעשות-



הזדקנות עור הפנים, והאופן בו נוצרים קמטים, הוא תהליך מורכב ביותר. הוא מושפע מהמון התרחשויות פיזיולוגיות, שהשילוב של כולן יחדיו יוצרת את מה שאנו רואים כעור בוגר. כיוון שאין סיבה אחת להזדקנות העור, אין גם פתרון אחד שיכול לתת מענה לעור הבוגר. השימוש במרכיב אחד או בטיפול מסוג אחד – זה לא מה שיסייע לנו בהחזרת גלגלי הזמן לאחור. למעשה, המרכיבים בעלי ההשפעה על סימני הגיל הינם מעטים. וגם לגביהם - יש לתאם היטב ציפיות: לא ניתן למנוע את הזדקנות העור, כן ניתן להאט תהליכים ולשפר מראה של קמטוטים דקים. בשימוש בשיטות אחרות, שאינן תכשירים למריחה, ניתן להשיג כמה צעדי שיפור נוספים בעור. למשל בהזרקות למילוי קמטים, בהזרקת בוטוקס (שאיננו חומר מילוי), בפילינג בינוני או עמוק, במיקרונידלינג ובטיפול בטכנולוגיית IPL או RF. ככל שמדובר בתכשירים קוסמטיים לחידוש העור, חשוב לזכור: ישנם סימני-גיל שניתנים לשיפור באמצעותם, וישנם כאלה שלא. כדי להבין מה ניתן לשינוי ומה לא, כדאי שנתבונן מעט בתהליכים שקורים לעור עם הגיל. העור מושפע, במהלך השנים, מגורמים חיצוניים ופנימיים. בין הגורמים החיצוניים אפשר למנות את קרינת השמש, האקלים ככלל, הזיהום והעישון. הגורמים הפנימיים הם תורשה, גיל, ירידה ביצור הורמונים, ירידה בתפקוד מערכת החיסון, והצטברות נזקי רדיקלים חופשיים. כל אלה משפיעים על תפקוד העור ומתבטאים בתכונות כמו: ירידה בכמות החמצן המובלת לתאי העור, נזק לקולגן ולאלסטין, ירידה בכושר תחלופת התאים, פגיעה ברקמות שנגרמה מרדיקלים חופשיים, ירידה בתכולת השומן בעור, ירידה בכושרו של העור להחזיק מים, נזק למרכיבים בין תאיים התומכים בעור ומגנים עליו, ירידה במספר התאים ופגיעה בצורתם הפיזית, הצטברות כתמי עור, ועוד. מאפיין בולט אחד של עור בוגר יותר מול עור צעיר הוא שבעור צעיר יש יותר תאי שומן בדרמיס מאשר בעור מבוגר. זאת היא סיבה אחת לכך שעור זקן יותר נראה שקוף ודק יותר מעור צעיר (ולכך שבאנשים שמנים עור הפנים מאופיין בפחות קמטים). זאת ועוד: מסיבה שאינה ידועה, העור ממשיך לגדול ולהתרחב עם הגיל, למרות העובדה שרקמת השומן התומכת בשכבות העמוקות יותר של העור – פוחתת. ומסיבה זאת העור מתחיל לצנוח: יותר מדי עור מיוצר, אבל אין מספיק עצמות (גם הן מידלדלות עם הגיל ) ושומן כדי לתמוך בו. בו זמנית, שרירי הפנים מאבדים את צורתם ואת הטונוס שלהם, מה שנותן לפנים הופעה נפולה.


מרכיבים מסוימים בעור נהרסים גם הם עם הגיל. המולקולות האחראיות על שמירת מים בעור והמעניקות טקסטורה, (שמקומן בין התאים) - כמו צרמידים, חומצה היילורונית, פוליסכרידים, גליצרין והרבה אחרות – מתבלות עם הגיל, ולא מוחלפות באחרות. מבני התמיכה בעור, קולגן ואלסטין, מאבדים את צורתם התקינה, או מושמדים. עור בוגר יותר הוא גם פגיע יותר לתגובות אלרגיות, רגישויות וגירויי עור יחסית לעור צעיר,בשל היחלשות המערכת החיסונית. ברמה מולקולרית עמוקה יותר, הוראות הדנ"א לתאי העור – משתנות גם הן עם הגיל. השינוי הזה מתבטא בייצור פחות תאי עור, ייצורם של התאים הוא פחות יעיל וצורתם החיצונית כבר איננה מושלמת כבעבר. התאים הללו כבר אינם מייצרים את החלבונים החשובים לשמירת הלחות והמוצקות של העור. כל אלה מתבטאים בין השאר בטקסטורה של העור, במראהו החיצוני ובמוצקותו. עור בוגר נראה בד"כ יבש יותר מעור צעיר. השינויים הללו נגרמים משילוב של גיל ותורשה, נזקי השמש והצטברות נזקי רדיקלים חופשיים.


קרמים קוסמטיים רבים מלווים בהבטחה לטפל בתופעות הללו, של ירידה במרכיבי העור החשובים. "להחזיר לעור את מה שהוא איבד". המרכיבים שנועדו לטפל בקמטים שלנו, לדברי היצרנים, הם: קולגן, אלסטין, צרמינים, חומצה היילורונית, פוליסכרידים, דנ"א, רנ"א ועוד רכיבי עור מהסוג הזה. המרכיבים קולגן ואלסטין נשמעים מאד משכנע. אבל יש לזכור שהמדובר במולקולות גדולות מאד שאינן יכולות לחדור לעור באמצעות מריחת קרם. גם אילו היו חודרות,הן לא יכולות להיקשר לקולגן ולאלסטין בעור, ולהשתלב במבנה המורכב הזה שתומך בו. במוצרי קוסמטיקה, משמשים הקולגן והאלסטין כגורמי לחות. חומצה היילורונית, כשהיא חלק ממבנה העור, היא עוזרת להגן על העור מאיבוד מים ומהווה חלק מהחומר הבין תאי המעניק מלאות ונפח לעור. עם הגיל, כמותה בעור פוחתת. כאשר המדובר על מוצרי קוסמטיקה המכילים חומצה היילורונית יש לזכור, כי היא מולקולה ענקית שאיננה חודרת לעור במריחה חיצונית. היא כן חשובה בקרמים כלחותן המסייע בשמירה על לחות העור מבחוץ. יש לזכור, כי קיימים לחותנים מסורתיים ומוכרים רבים, עם שם פחות מרשים מ"חומצה היילורונית" שחשובים בקרם לא-פחות ממנה. בסיכום, הוספת החומרים הללו לקרמים היא טובה כאמצעי לשמירת הלחות שלו, אולם "להחזיר לעור את מה שהוא איבד" זהו ביטוי שגורם לנו להאמין כי הקרם מחולל שינוי קבוע בעור. ובכן, קולגן, אלסטין, חומצה היילורונית, צרמידים וחומצות אמינו – אינם מחוללים שינוי קבוע בעור. האם ניתן בכל זאת לשנות את מראהו ותכונותיו של העור הבוגר?



התשובה היא – כן, ישנם חומרים מעטים המחוללים שינוי בטקסטורה ובמוצקות של העור, מעדנים קמטוטים (ולא קמטים) וכן מאטים (ולא מונעים) את הופעת סימני הגיל. העיקריים שבהם: רטינואידים (נגזרות של ויטמין A), חומצות אלפא וביתא הידרוקסי, ויטמינים מסוימים ובפרט ויטמין C ונוגדי חמצון אחרים, פפטידים ביומימטיים, חומצה אלפא ליפואית, תמצית תה ירוק.













שמנים אתריים


שמנים אתריים מופקים מחלקי צמח שונים: שורש, זרעים, גזע, קליפת גזע, שורש העץ, עלים, פרי או פרח. מכל צמח אפשר להפיק שמנים אתרים, תוך שימוש בחלקיו השונים, ולכל שמן מבנה מוקלולרי שונה עם תכונות שונות, הבדלים בריחות ומטרות שימוש שונות. חשוב לדעת על שמנים אתריים:

רוב השמנים האתריים מופקים בהידרו דיסטילציה – זיקוק בעזרת אדי מים.

החומרים הנדיפים בצמח, הם השמן האתרי, מתנדפים ונאספים לתוך מיכל ייעודי.

מולקולות השמנים האתריים הן קטנטנות והן אלה המעניקות לשמנים הן את ריחם והן את תכונותיהם היחודיות. מינון מדויק של שמנים אתריים אפקטיבי מחד, וכן בטוח לשימוש מאידך.

שמן אתרי אינו שמן, אך הוא דוחה מים ונקשר לשמן, ולכן מכונה “שמן” אתרי.

הפקת שמנים אתריים היא סוג של אומנות – כמות המים, טמפרטורת המים, זמן קטיף הצמח, בידוד החלק הספציפי של הצמח, כל אלה ישפיעו על טיב ואיכות השמן עד לקבלת שמן אתרי נקי ומרוכז. הארומתרפיה מבוססת על ידע של שמנים אתריים בהפקה על – פי השיטות המסורתיות, ואנו בחברת י.ד שלוס מקפידים לייבא את השמנים האתריים ממגדלים ויצרנים המפיקים בדרך ייחודית זו. חשוב לציין כי שמנים אתריים טבעיים וטהורים מופקים בעונות שונות ובמקומות שונים ברחבי העולם. שינויים גאוגרפיים, כמויות גשם וימי שמש יכולים להשפיע על ריחו וצבעו של השמן, כיאה לשמנים מן הטבע. מן הראוי לציין שזו הסיבה שלעיתים, ריחו וצבעו של אותו שמן מאותו יצרן עלולים להיות שונים בעקבות שינויים סביבתיים. השמנים האתריים בחברת י.ד. שלוס הינם שמנים טבעיים וטהורים 100%.





שמן אתרי שומר מתוק

שמן אתרי שומר מתוק שם נפוץ: שומר מתוק שם בוטני: Anethum graveolens תיאור כללי: צמח רב-שנתי ממשפחת הסוככיים הנושא פרחים צהובים איזור צמיחה טבעי: אגן הים התיכון רפואה עממית: בימי רומא העתיקה שימש כחומר מחזק לחיילי הקרב, שימש להקלה במצבי נשימה ולהקלה על מערכת העיכול הפקת השמן: זיקוק הזרעים בקיטור פעילות: מסייע לטיפול בעוויתות הבטן, הצטברות של גזים, מעורר תאבון, מחזיר תחושה של חוזק וביטחון, משיב חיוניות ושמחת חיים אופני השימוש בשמן הנפוצים ברחבי העולם: הרחה, מריחה, לקיחה פנימית














שמן אתרי מנטה חריפה

שם נפוץ: Peppermint, מנטה חריפה, נענע חריפה שם בוטני: Mentha piperita תיאור כללי: צמח רב-שנתי המפתח שורשים מעובים ומצמיח מהם גבעולים איזור צמיחה טבעי: אירופה, אסיה, אמריקה הצפונית, אוסטרליה, אפריקה הפקת השמן: זיקוק עלים בקיטור פעילות: מנקה ומטהר את הדם על ידי כך שהוא משפיע על פעילות הטחול, מזרים וממריץ את מחזור הדם, אנטי דלקתי, מזרז אספקת דם אל הקיבה והמעיים ובכך מקל על מערכת העיכול, מונע הצטברות של גזים ומונע כאבי בטן, מקל על הנשימה, משחרר ליחה, מרגיע גירויים בעיניים, מסייע לשחרור ולהרגעת כאבים בגוף, מסייע להרגעת כאבי ראש ומיגרנה, מקל על כאבי גרון, מסייע למצבי התקררות, מסייע לתחושת קירור, מסייע לרעננות ולערנות אופני השימוש בשמן הנפוצים ברחבי העולם: הרחה, מריחה, לקיחה פנימית



שמן אתרי אילנג אילנג


שמן אתרי אילנג אילנג שם נפוץ: Ylang Ylang שם בוטני: Cananga odorata תיאור כללי: שיח שגדל מהר יחסית, מניב כמויות גדולות של פרחים צהובים בעלי ריח עצמתי במיוחד איזור צמיחה טבעי: ג’אווה, סומטרה, ראוניון, מדגסקר ואיי קומורו רפואה עממית: שמן שהופק לפני כ-5,000 שנים לצרכי בישום וכן הכנת שיקויים וכישופים הפקת השמן: זיקוק הפרחים בקיטור פעילות: מרגיע, מעורר מינית, אנטיספטי, מרומם רגשית, מוריד לחץ דם, מעמיק ומחזק את תכונות השמנים האחרים בתערובת, מתאים לטיפול במתח, חרדות ודיכאון, נדודי שינה וכן לטיפול בכל סוגי העור אופני השימוש בשמן הנפוצים ברחבי העולם: הרחה, מריחה בטיחות: יש לשמור מחוץ להישג ידם של ילדים. במריחה יש להקפיד על יחס מדויק לשמן צמחי על-מנת למנוע רגישות עור אפשרית. יש להימנע ממגע באיזור הפנים. יש להימנע משימוש במהלך טרימסטר ראשון של הריון. מומלץ לא לבעלי לחץ דם נמוך




שמן אתרי ארז

שמן אתרי ארז שם נפוץ: Cedarwood שם בוטני: Cedrus atlantica תיאור כללי: עץ ירוק-עד המגיע לגובה של 30-35 מטרים איזור צמיחה טבעי: הרי האטלס במרוקו רפואה עממית: חסונם של עצי הארז מסביר את היותם תשתית למקדשים וארמונות מלכות בימי המקרא. שבטים אינדיאניים השתמשו בארז לבישום והעצמת אנרגיות חיוביות ואילו המצרים הקדמונים נעזרו בשמן ארז לחניטה. הפקת השמן: זיקוק חלקי העץ כולו (גזע, אצטרובלים ומחטים) בקיטור פעילות: תומך, מחזק ומטפל במבנה השלד גם במובן הרגשי וגם במובן הנפשי, ממריץ את מחזור הדם, מגביר דופק, מקרקע, מסייע לתחושת הישרדות, מפיח תקווה, מגביר נחישות ואומץ בביצוע החלטה והשגת מטרה, מסייע בנטרול דאגות, משפר את מצב הרוח, מעודד, מסייע להתגבר על משברים, לשפר את איכות החיים ומאפשר הזדמנות להבריא, עוזר להרגיע שכמות כבדות, מסייע לשחרור ותמיכה אצל תשושים, אפתיים, עייפים, כנועים, דיכאוניים אופני השימוש בשמן הנפוצים ברחבי העולם: הרחה, מריחה






שמן אתרי לימון

שמן אתרי לימון שם נפוץ: Lemon שם בוטני: Citrus limonum תיאור כללי: זן של עץ מסוג ההדרים, המתנשא עד לגובה מקסימלי של שישה מטרים איזור צמיחה טבעי: הודו, בורמה, סין, הלימון הגיע אל אגן הים התיכון בשנת 1,000 לספירה לערך רפואה עממית: היה בשימוש לחיזוק הגוף למרות שעדיין לא היו מודעים לקיום ויטמין C הפקת השמן: זיקוק הפרי והקליפה בקיטור פעילות: מזרז איחוי רקמות, שיקום והבראת העור לאחר פציעה, כוויה, מסייע לחידוש תאים, מסייע בשיקום והבראת העור, ברכות, גמישות ועדינות, מסייע לבוהק חיוניות והבהרת העור, שמן אנטי – אוקסידנטי, שמן אנטי – קרצינוגני, מגרה ומטפל בבלוטות הרוק, מסייע לטיפול באקנה, בפעילות מוגברת של בלוטות החלב, מרגיע צרבת, מתאים לחליטה, לבישול ואפיה, מעודד, מרומם ומשפר מצב רוח, מרגיע. אופני השימוש בשמן הנפוצים ברחבי העולם: הרחה, מריחה, לקיחה פנימית בטיחות: השמן הינו פוטוסנסטיבי, אין למרוח ולצאת לשמש למשך שש שעות לאחר המריחה.






תזכורת למבצע ספטמבר שממשיך אוקטובר:


2 טיפולי פנים ב- 300 ש״ח. זה הזמן לבוא עם החבר/ האמא/ הבן-ת זוג


טיפול יופי - כ50 דקות הכולל ;


ניקוי פנים, פילינג מותאם לעור, עיסוי והחדרת לחות עם אולטראסאונד.



Featured Posts